Μπατλό ο Δράκος - Θέατρο Βαλίτσα


Η ANIMAGNET σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα Enorama, παρουσιάζει την θεατρική διασκευή “Μπατλό ο Δράκος”, από το ομότιτλο παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη- Γεωργιάδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας. 
Η εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας παράσταση είναι διαθέσιμη σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και παιδικές εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο για την σχολική περίοδο 2023-2024.
  

“Μπατλό ο Δράκος"

Ο μικρός δράκος Μπατλό φτάνει σε μια φτωχική πόλη. Οι άνθρωποι παίρνουν μια τρομάρα! Όλοι τρέχουν να κρυφτούν στα σπίτια τους σαν κυνηγημένοι. Μα γιατί τον φοβούνται τόσο; Τον φοβούνται γιατί θεωρούν ότι είναι ένας ξένος, πολύ διαφορετικός από όλους τους κατοίκους, που ήρθε να ταράξει την ησυχία τους. Ο Μπατλό νιώθει πολύ μόνος και ανεπιθύμητος. Τι θα κάνει όμως ο Μπατλό για να τον συμπαθήσουν;

Η παράσταση μας παρουσιάζεται από 2 ηθοποιούς. Διαρκεί 35 λεπτά είναι διαδραστική και περιλαμβάνει και τραγούδια τα οποία εξελίσσουν την ιστορία. Η παράσταση είναι μεταφερόμενημε ευέλικτα σκηνικά και πλήρη υλικοτεχνική υποδομή. Ο τεχνικός εξοπλισμός καλύπτεται από την ομάδα μας και οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στον χώρο του σχολείου.

Το τρομερά διαδραστικό θέατρο βαλίτσα του Μπατλόείναι ένα έργο που μιλάει, μεταξύ άλλων, για τη διαφορετικότητα και την αγάπη. Φράσεις, σκέψεις ή συναισθήματα, που αφορούν στη διαφορετικότητα και ειδικότερα άτομα που αναγκάστηκαν να έρθουν από μακριά, από άλλη γη και άλλα μέρη, με διαφορετικά ήθη, έθιμα και κουλτούρα, βρίσκουμε σε αυτή την θεατρική διασκευή του παραμυθιού της Γιολάντας Τσορώνη- Γεωργιάδη. Σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο κόσμο του θεάτρου με απλά μέσα, χρησιμοποιώντας κυρίως τη φαντασία και ενεργοποιώντας τον συναισθηματικό τους κόσμοΣτο τέλος της παράστασης ακολουθεί δραστηριότητα θεατρικού παιχνιδιού.

Για να κλείσετε παράσταση αλλά και για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ όπως καλέστε στο τηλέφωνο 94044974 (Ελένη Παναγη) ή στο 70088544. 
Συντελεστές:
Συγγραφέας Παραμυθιού: Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη
Σκηνοθεσία: Αντρέας Μακρής 
Θεατρική Διασκευή: Θεατρική Ομάδα Enorama 
Μουσική: Νέαρχος Ευαγγέλου, Γιάννης Πολίτης, Σταύρος Μιχαλακάκος
Μουσική Διδασκαλία: Νέαρχος Ευαγγέλου
Χορογραφίες / Κινησιολογία: Νάταλυ Αμάν
Σκηνικά / Κουστούμια / Ειδικές Κατασκευές – Ιφιγένεια Παπαγεωργίου 
Σχεδιασμός προβολών: Αντώνης Φράγκους
Παίζουν: Αντώνης Παρχαρίδης, Μαρία Μαχλαμούζη